Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум от хидравлична помпа предполагам ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум от хидравлична помпа предполагам ...

Чувам виене предполагам от помпата на хидравликата и се усеща стягане на волана. Това се случва след бързо каране в остри завои, тоест при по-рязко и силно завиване на волана, във високи обороти и скорост над нормалната за завоя. Последно при опити за максимално ускорение и почти пълно завъртане на ръчна....

Почва да си вие без значение на място или в движение и волана тръгва да се върти по-трудно придружено с усилване на шума от виенето. След около 2-3 мин на място - сама се оправя
    Шума е същия, но по-силен както при завъртян до дупка волан, предвид че моята не вие при така завъртян волан засега .....

При нормално каране - няма такива симптоми, дори и при продължителни маневри на тесен паркинг.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е оправил?
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Смени си хидравличната течност с по-читава
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси за отговора.
      Идея за различна от тази която дават в прословутата книжка?

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
        Мерси за отговора.
        Идея за различна от тази която дават в прословутата книжка?
        Мотул имат богат избор
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Дано да е от хидравличната течност, че с помпа не ми се занимава.
          Питах на някой не му ли се е случвало, за да разбера след смяна на хидр.течност изчезнал ли е проблема.
          Още утре ще я сменя и да видим.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
            Смени си хидравличната течност с по-читава
            Вчера сменихме едно от гумените съединения от съдчето за хидравлично масло, на БМВ-то!В тая връзка се наложи да допълнем към старото масло ново свежо и ....!Разликата след това е очебийна в положителна посока!Мисля със сманата на маслото да ти се реши проблема
            Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
            ------------------------------------------

Comment

Слагай от тази дето си я дават за нея, достатъчно добра си е червената тутела ли кво там беше... Точи се от серпентина долу в дясно до радиатора на климатика,отваряш по долната връзка вдигаш предницата и въртиш пълен ляв десен докато изтече всичко.Успех
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Абе не знам, ама при мене след смяна на течността не се оправи ... просто си ми е заминала хидравличната помпа ... вие си и това е. Симптомите са същите като на Тиното.
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

И смени ли я или си я караш така? Мисля,че ако не е в ред помпата можеш да скапеш рейката!
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
                    И смени ли я или си я караш така? Мисля,че ако не е в ред помпата можеш да скапеш рейката!
                    Ами карам я така от 1 година и за сега нищо не се е променило. То зависи какво е де, щото на мен ми е издухан единия клапан или поне така каза майстора, даже каза, че може и така да я пенсионирам, демек не е проблем явно.
                    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

@DeX

цена за хидравлична помпа знаеш ли?

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                        @DeX

цена за хидравлична помпа знаеш ли?
                        Точна не, ама май беше някъде около 300 лв. - това по спомени.
                        (което беше и причината да се откажа от покупка на такава)
                        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Тя и моята хидравлика нещо не е наред.(някои от колеготе от Варна усетиха) След няколко маневри волана става тежък все едно съм с много меки гуми. Помпата ми НЕ вие като маневрирам няма течове по системата. Това стана след като ми беше изкочил накакъв маркуч отляво и почти цялата хидравлична течност изтече към 1.5 литра налях. Марка Тутела GI/A. Също така преди 6 месеца сменях абсолютно всички течности в колата и всичко си беше наред .... до този момент. Има ли смисъл пак да сменям течноста ако ще и с друга марка
                          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Имах подобен проблем преди време с друга кола, след смяна на хидравличната течност всичко се оправи
                            147 1.6 TS

Comment

при мен се получи друг пролем преди два дни тръгнах с пълен ляв и пълна гас на ръчна и тогава ми се скапа хидрвликата. сега до 2000 оборота нямам никаква хидравлика а след това се появява на по-високи обороти а сащо сутрин първите 5 мин. имам нормална хидавлика и сега си мисля че може да ми е останал клапана отворен
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 99'

Comment

Working...
                              X